Nissan komt met model op biodiesel in VS

Print
De Japanse autobouwer Nissan wil tegen 2010 een nieuw model op biodiesel lanceren in de VS. Dat bevestigde ceo Carlos Ghosn woensdag.
De lancering van de Maxima is voorzien tegen 2010. Met de wagen wil Nissan tegemoet komen aan de groeiende vraag in de VS naar auto's die milieuvriendelijk zijn, aldus Ghosn tijdens een persconferentie in Washington.

De technologie voor de motor zal door Nissan en Renault worden ontwikkeld en de motoren zullen aanvankelijk in Europa worden gebouwd. Toch sluit Ghosn niet uit dat de productie achteraf naar de VS kan verhuizen als de nieuwe wagen aanslaat. Nissan wil ook zijn gamma dieselwagens in Europa en China uitbreiden.

Ghosn is naar eigen zeggen verbaasd dat Amerikaanse autobouwers op dit ogenblik de markt van de goedkope auto's (minder dan 10.000 dollar) links laten liggen. "We zullen dat erg goed in het oog houden", aldus de topman.

Volgens hem is het goed mogelijk dat Chinese of Indiase autobouwers de Amerikaanse markt zullen bestormen met goedkopere modellen.

.

Nu in het nieuws