5 miljoen euro voor ordehandhaving voetbal

Print
De inzet van politiemensen bij voetbalwedstrijden heeft de Belg vorig jaar 5 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld).
De kosten voor de ordehandhaving liggen daarmee liefst vijftien procent hoger dan tijdens het seizoen 2004-2005. In totaal stelde de politie 200 incidenten in en rond een voetbalstadion vast.

In het rijtje van 'duurste' clubs staat Charleroi op één. Aan de veiligheid rond de thuiswedstrijden van de Carolo's hangt een prijskaartje van 448.318 euro. Standard (445.851), Club Brugge (381.191), Anderlecht (345.247) en GBA (316.944) vervolledigen de top-vijf.

Minister Dewael heeft de clubverantwoordelijken al bijeengeroepen om de problemen rond de veiligheid in en rond de stadia te bespreken. "Vooral de kosten voor de thuiswedstrijden van Charleroi vallen op, " zegt Jo Vanhecke, hoofd van de federale voetbalcel. "De minister heeft daarop gewezen, en dat heeft effect. Dit seizoen heeft de situatie bij Charleroi zich al gecorrigeerd."

.

Nu in het nieuws