Late ploeg Opel Antwerpen hervat werk voorlopig niet

Print
De arbeiders van de late ploeg van de Opel-fabriek in Antwerpen hebben woensdag het werk nog steeds niet hervat. De late ploeg is om 14 uur wel de fabriek binnen gegaan, maar de werkhervatting verliep met de nodige discussies.
Daarop hebben de bonden een onderhoud gevraagd met de directie zodat er voor de arbeiders een voorlopige regeling kan worden getroffen tot de Europese onderhandelingen van volgende week.

De arbeiders wachten momenteel in de refter van de fabriek het resultaat af van het onderhoud met de directie. Het is momenteel koffiedik kijken of zij nadien aan de slag zullen gaan.

De productieband in de Opel-fabriek in Antwerpen werd 24 uur geleden stilgelegd nadat de arbeiders van de vakbonden te horen kregen dat Antwerpen de nieuwe Astra niet mag bouwen. Bovendien moeten er in Antwerpen dit jaar nog 1.400 jobs verdwijnen.

De late ploeg verliet dinsdag omstreeks 16.30 uur het bedrijf. Later gingen ook de nacht- en de ochtendploeg niet aan het werk. De sfeer onder de arbeiders was gelaten. "En ook nu lopen de arbeiders niet over van motivatie om terug aan de slag te gaan, maar onze mensen begrijpen wel dat het momenteel geen zin heeft om in staking te gaan", legt Kennes uit.

Volgende week zitten bonden en directie samen in het Duitse Russelsheim. Daar willen de bonden te weten komen aan welke volumes Antwerpen zich vanaf 2010 kan verwachten.

.

Nu in het nieuws