Unibet.com niet in Gent-Wevelgem?

Print
Het is niet zeker of Unibet.com vandaag mag starten in Gent-Wevelgem (ProTour). De Kansspelcommissie heeft bezwaar aangetekend omdat de renners van het Zweedse ProTour-team op hun truitjes reclame maken voor een internetgokbedrijf dat in België zonder vergunning werkt.
Marc Callu van de Kansspelcommissie zegt dat het hier om een echt misdrijf gaat en dat iedereen die er aan meewerkt (de ploeg, maar ook de organisatoren van wielerwedstrijden) strafbaar is. Op de overtreding van de wet op de kansspelen staat een straf tot drie jaar cel en een boete van 25.000 euro.

Na de Ronde van Vlaanderen werd al een pv overgemaakt aan het parket, en dat moet nu oordelen of het tot actie over gaat. "Als Unibet.com morgen in zijn gewone truitjes van start gaat, zullen we opnieuw een pv opstellen", aldus Callu.

Koen Terryn, de manager van Unibet.com, zegt dat zijn team zeker aan de start zal verschijnen. "Ik heb nog nooit van de wettelijke instanties gehoord dat wij iets verkeerd doen. Wij verschijnen dan ook zeker aan de start van Gent-Wevelgem." Dat laatste wordt ook bevestigd door de organisator van Gent-Wevelgem.

Unibet.com werd eerder al geweerd uit koersen op Franse bodem omdat er een conflict zou zijn met de Franse gokwetgeving. Eerder deze week kreeg het team te horen dat het ook niet mag starten in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Organisator ASO zei toen al dat er ook een conflict is met de Belgische wetgeving.

Unibet.com, het vroegere MrBookmaker.com, rijdt al jaren op Belgische bodem.
Nu in het nieuws