Unibet.com mag niet starten in Parijs-Nice

De Zweeds-Belgische wielerformatie Unibet.com zal zondag niet starten in Parijs-Nice. Het ProTourteam werd niet uitgenodigd door organisator ASO, omdat de Franse wet reclame voor gokbedrijven niet toestaat.

Belga

Unibet probeerde voor de rechbank van Nanterre (Parijs) in kort geding toch startrecht te krijgen, maar ving vrijdag bot.

Unibet wil het bij die uitspraak van het Franse gerecht in kort geding niet laten.

"Het lag misschien wel in de lijn der verwachtingen dat we op een negatief antwoord gingen stuiten, maar wij moesten toch iets doen? Elke kans die we kunnen nemen om ons gelijk te tonen, gaan we nemen. Vandaag was de duivel en God met ons gemoeid. In het eerste geval met de uitspraak in Frankrijk, in het tweede geval met de schitterende zege van Jimmy Casper in de Driedaagse van West-Vlaanderen en de leidersplaats van Baden Cooke in de Ronde van Murcia", stelde manager Koen Terryn.

"Op sportief vlak stellen wij dus nog wel het een en ander voor. Dit weekend gaan we de kwestie wat laten bezinken, maar maandag nemen we de strijd opnieuw op. Misschien moeten we met de recentste uitspraak naar het TAS stappen om alsnog gerechtigheid te laten geschieden? In Frankrijk moet men ons blijkbaar niet, in Italië begint het plots te keren. Daar ontvangen we steeds meer positievere berichten. Ik zeg nu niet dat we al zeker zijn van een deelname in Tirreno-Adriatico. Dat zijn we pas als alles officieel is en die bevestiging hebben we vooralsnog niet."