Laatste kleinzoon keizer Wilhelm II overleden

Prins Wilhelm-Karl van Pruisen, de laatste kleinzoon van de Duitse keizer Wilhelm II die regeerde tussen 1888 en 1918, is maandag op 85-jarige leeftijd overleden. Dat is woensdag bij het Huis Hohenzollern vernomen.

Wilhelm-Karl was de zoon van prins Oskar -het vijfde van de zeven kinderen van Wilhelm II, de laatste Duitse keizer en koning van Pruisen die troonsafstand deed na de Eerste Wereldoorlog- en gravin Ana Maria van Bassewitz. Geboren in Potsdam bij Berlijn in 1922 overleed hij in zijn residentie in Holzminden in het noorden van Duitsland. De doodsoorzaak werd niet meegedeeld.

De begrafenisplechtigheid zal op 19 april plaatsvinden in de Berliner Dom, de protestantse kathedraal van de Duitse hoofdstad en vroegere cultplaats van de dynastie van de Hohenzollern.

Wilhelm-Karl kwam bij het leger in 1939 op 17-jarige leeftijd. Hij naam deel aan het Russisch offensief als ordonnans vooraleer hij uit het leger stapte in 1943 na een decreet van Hitler dat leden van de keizerlijke familie militaire activiteiten verbood. Na de Tweede Wereldoorlog studeerde hij economie en stichtte hij in Holzminden een bedrijf dat basisproducten leverde aan parfumeurs.

De vader van drie kinderen was onder meer tussen 1958 en 1991 bestuurder van de Orde van Sint-Jan, een protestantse liefdadigheidsorganisatie

Nu in het nieuws