'Vlaamse ondernemers willen Leterme als premier'

Print
Als het van de Vlaamse ondernemers afhangt, moet Yves Leterme (CD&V) de volgende premier worden. Dat blijkt althans uit een rondvraag bij bedrijfsleiders die het zakenblad Trends uitvoerde in samenwerking met De Standaard.
Bijna zes op de tien deelnemers verwacht dat Leterme de nieuwe premier wordt. Zowat vier op de tien Vlaamse ondernemers wil dat ook effectief. Aan Franstalige kant zien ze dat veel minder zitten. Zo blijkt uit de "CEO-poll" van Trends waarvan de resultaten te lezen staan in het nummer van 5 april.

Op de vraag wie de beste premier zou zijn, komen vooral twee figuren naar boven: federaal premier Verhofstadt en zijn Vlaamse evenknie Leterme. Leterme staat ruim op kop met 39 pct. Verhofstadt volgt met 27 pct. Uitdager Johan Vande Lanotte komt er met 4 pct nauwelijks aan te pas.

Uit de rondvraag blijkt ook dat Europees commissaris Louis Michel (MR) beter scoort dan zijn partijvoorzitter Didier Reynders en dat de Vlaamse ondernemers nog liever Filip Dewinter (Vlaams Belang) premier zien worden dan PS-voorzitter Elio di Rupo.

Leterme haalt zijn stemmen wel bijna uitsluitend in Vlaanderen. De Franstalige ondernemers zetten hem op dezelfde hoogte als Elio Di Rupo, ver achter het liberale trio Verhofstadt-Michel-Reynders.
Nu in het nieuws