'Flikken' hangt kepie aan de haak

Print
De tiende reeks van ‘Flikken’ zal de laatste zijn. Ze wordt ook korter en zal beperkt blijven tot tien afleveringen in plaats van de gebruikelijke dertien.
BR>
De acteurs vallen nog niet meteen zonder werk. Op dit moment wordt de negende reeks opgenomen. De achtste reeks loopt elke zondag op tv en heeft de hoogste kijkcijfers die de politieserie in al die jaren liet optekenen. Vorige zondag waren er 1,3 miljoen kijkers. Daarmee was ‘Flikken’ het best bekeken programma van de zondag.

Intussen is Eyeworks voor de TROS gestart met de opnamen van ‘Flikken Maastricht’. De Nederlandse versie zal reeks vanaf maandag 3 september op Nederland 1 te zien zijn.

Ludo Hellinx, die in ‘Flikken’ de rol van Raymond vertolkt en die samen met Mark Tijsmans (Pasmans) vanaf het eerste uur tot de cast van ‘Flikken’ behoort, had er nog graag mee willen doorgaan.
“Ik weet niet wat ik er moet van denken,” zegt hij. “Van de ene kant is het wel begrijpelijk - op de duur worden we natuurlijk een soort FC Flikken - maar van de andere kant vind ik het toch wel jammer want de reeks loopt nog altijd heel goed. Maar als de beleidsmakers het zo willen, dan is het zo. Uitleg over het stopzetten na de tiende reeks hebben we niet gehad. We hebben er zelf het raden naar.”
Nu in het nieuws