Zwitsers eten 20 kilo kaas per persoon

Print
De Zwitsers hebben vorig jaar de recordhoeveelheid kaas van 153.075 ton geconsumeerd, wat gemiddeld 20 kilo per persoon is. Dat blijkt uit de cijfers die woensdag werden gepubliceerd door de Zwitserse kaasorganisatie (KOS) in Bern.
De Zwitsers houden het meest van mozzarella, met een consumptie van 2,35 kilo per inwoner, gevolgd door gruyèrekaas (1,68 kilo) en raclettekaas (1,35 kilo).

Bijna 80 procent van de geconsumeerde kaas zijn Zwitserse kazen. De verse kazen zoals de witte kaas, de séré of de mozzarella, vertegenwoordigen 32,3 procent van het totaal.
De halfharde kazen zoals raclettekaas, de tilsiter, of de appenzeller staan op de tweede plaats met 28 procent van de consumptie.
Ten slotte vertegenwoordigen de harde kazen zoals de gruyèrekaas of emmental 18 procent van de consumptie.

Sinds 2001 is de consumptie van kazen constant hoog in Zwitserland. Het land telt bijna 7 miljoen inwoners.
Nu in het nieuws