Schop Jean-Marie Pfaff beroert lezers

Print
De tik die Jean-Marie Pfaff uitdeelde aan een zwarte tuinman tijdens zijn vakantie op Barbados heeft de lezers van deze nieuwssite niet onberoerd gelaten. Dinsdag stroomden de reacties binnen. Zowel Pfaff als het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding dat de VTM-trots berispte, kunnen op steun rekenen. Enkele lezers zijn van oordeel dat zwarten zo behandeld moeten worden.

Pfaff heeft intussen duidelijk gemaakt dat de schop een grap was en heeft zijn excuses aangeboden. Hij benadrukt ook dat hij geen racist is en goed kan opschieten met andere culturen.

Bekijk de trap en de reactie van Jean-Marie Pfaff HIER

Bron: Het Nieuws

Een aantal reacties op een rijtje.

Geen verwijten
Er valt Jean-Marie niets te verwijten. De wereldvreemde mannen van het artificiële Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding daarentegen zou men beter een cursus 'Inleiding tot het normale leven' cadeau doen.
Luc Feraille

Voorbeeldfunctie
Men moet nog meer van 'die soep ' à la Planckaert en Pfaff op een schavotje zetten. Zijn dat de dames en heren met een voorbeeldfunctie? Onlangs liet dat heerschap in de Makro in Eke met twee lijfwachten rond zich. Wie zich niet uit de voeten maakte kreeg er van langs. Arm Vlaanderen!
Marc Beeckman

Pretentie
Dat een persoon als uitgerekend Paff zoiets doet, verbaast me niet. Als men zo iemand met zoveel flair ziet acteren (als men dat acteren kan noemen) met zo een pretentie, dan denkt men blijkbaar dat men zich alles mag veroorloven.
Jozef Goris

Taak van Centrum?
Waarmee houdt Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding zich eigenlijk bezig? Ik heb ze nog nooit horen piepen over het feit dat een grote groep jonge meisjes/vrouwen dagdagelijks bepoteld worden op bus of tram door een zogenaamde groep jongeren waar alles rond reputatie en eergevoel draait.
R. Der Kinderen

Voetballer
Jean-Marie Pfaff, was dat geen voetballer? Want als dat zo is, dan hoeven we: a) niet verbaasd te zijn dat de man niet zo geschikt is als voorbeeldfunctie; b) niet verbaasd te zijn dat de man alles met zijn voet zegt... en c) niet verbaasd te zijn dat hij op VTM te zien is waar kwaliteit niet direct een must is. Als het maar kijkers trekt, met of zonder schandalen.
Edouard Dieffenbach

Medelijden
Wanneer gaan de media eens stoppen met hun multicul gedoe. Het wordt werkelijk een obsessie. Zijn er echt geen belangerijker zaken meer in de wereld dan dat? Ik krijg echt medelijden met journalisten.
Roger Moeskops

Humor
De serie 'Pfaffs' is waardeloos. Maar hebben die mensen van dat centrum echt niets beters te doen dan constant mensen op de vingers te kijken en te zeggen hoe wij moeten leven! Is humor ook al verboden?
Guy Van den Heuvel

Verontwaardiging
Aan de, terechte, verontwaardiging van de man in kwestie te zien was het helemaal niet om te lachen. Heel die Pfaff familie is trouwens een stel onbehouwen boeren die een zeer uitgebreid en goed betaald forum krijgen op een populaire zender. Afschaffen die handel.
Luc

Goedbedoeld, maar...
Ik heb ook de desbetreffende uitzending gezien. Ik twijfel er niet aan dat Jean-Marie het goed bedoelde, maar het viel mij wel op dat die man in kwestie wel reageerde tegen Jean-Marie om niet meer tegen zijn achterste te trappen. Zeggen dat Jean-Marie een voorbeeldfuncti heeft, vind ik nogal overdreven. De Pfaffs spreken amper Duits, Engels of Frans en een realityshow met inhoudsgehalte 0 vind ik niet echt opvoedkundig. Over smaken valt echter te twisten, en ik gun ieder zijn kijkplezier.
Kenneth

Gewoon om te spelen
Als grap een schop onder een kleurling zijn kont geven is racistisch? Ik dacht dat je hiermee laat zien dat je hem (=de persoon zelf) wel kan appreciëren? Ik geef mijn vrienden ook wel eens een tik tegen de kont, gewoon om te spelen. Als Jean-Marie dit niet gedaan zou hebben, en de persoon in kwestie gewoon voorbijgelopen zou zijn, kan je dat ook zien als racisme: dat hij zich beter voelt dan de andere persoon, en dat je hem slechts als 'werkvolk' zou zien... 't is ook nooit goed hé.
Liesbeth Laurijssen

El Sympathico
'El Sympathico' valt door de mand?
Herman Boerewaart

Wandelend publiciteitsbord
Jean-Marie Pfaff, de nar van Brasschaat, lacht het voorval met de zwarte tuinman in Barbados weg. Wanneer gaat de Vlaamse opinie dit wandelend publiciteitsbord en zijn ganse entourage eens weglachen?
Robert Medaer

Geen racist
Graag wilde ik even kwijt dat ik er zeker van ben dat Jean-Marie niet met reden onder die meneer zijn kont heeft gesjot! Voor hem zijn alle mensen gelijk. Dat geloof ik. Ik heb hem al een aantal keer bezig gezien en hij is voor iedereen even vriendelijk. Of dat nu blank of gekleurd is, dat maakt voor hem niks uit. Of we nu slank of mollig zijn, hij is altijd gewoon Jean-Marie! Jean-Marie is geen racist, verre van. Hij had het evengoed gedaan bij een blanke persoon. Angelique Kik

Dikke nek
Ik vond die trap redelijk hard gegeven. Zelfs zijn schoonzoon verschoot er van, want die zei 'Allez Jean wat doet ge nu'. Jean zijn nek wordt alsmaar dikker. Hij moet dat nu zo niet vertellen.
Staf Beeckmans

Te ver
Sommigge dingen worden wel eens uit verband gerukt, maar dit ging toch echt te ver. Een schouderklopje was hier wel op zijn plaats geweest. Dit doet men nog niet met een hond. Sorry Jean-Marie in het vervolg je naam met kleine letters. Hetzelfde voor VTM. Weinig of geen repect voor de evenmens.
Louis Alenus

Onleefbare maatschappij
Mensen die aanstoot nemen aan dit voorval maken zich mijns inziens hopeloos belachelijk. Het gaat hier toch duidelijk om een 'grappige tik', net zoals je dit met de hand zou doen. Moeten we onze maatschappij werkelijk helemaal onleefbaar maken?
Andre Dieltjens

Nu in het nieuws