Gevangene Niek Bergmans moet verhuizen omwille van weblog

Niek Bergmans is gisteren van de gevangenis van Hasselt naar die van Gent overgebracht. Binnen de Hasseltse gevangenismuren wordt beweerd dat de overplaatsing te maken heeft met het weblog van de ontsnappingskoning op deze site.

bsouffreau

BR>

Directeur Pieter Bollen wilde over de transfer geen commentaar geven.

“Ik was in het ziekenhuis en miste een oproep. Het was een privénummer, ik wist meteen dat de oproep vanuit de gevangenis kwam,” zegt de moeder van Niek Bergmans. “Van zijn vader vernam ik later dat hij naar de gevangenis van Gent moest. ”

De moeder van Niek Bergmans vreest dat de verhalen sinds kort

, haar zoon duur zijn komen te staan. Hij getuigt er over het leven achter de tralies van de gevangenis van Hasselt.

Omdat hij zelf geen toegang heeft tot het internet, stuurde hij brieven naar de redactie. Daarin kwamen alle facetten van het gevangenisleven aan bod. De blog haalde op een maand meer dan 100.000 pageviews.

Ontsnappen

Moeder Bergmans vreest dat haar zoon nu hij in Gent zit opnieuw aan ontsnappen gaat denken: “Hij is de laatste keer uit de gevangenis van Brugge ontsnapt omdat hij korter bij huis, korter bij zijn familie, kon zijn.”

Niek Bergmans is 32 en werd veroordeeld tot 25 jaar cel nadat hij in 2001 een vriend had doodgeschoten. Zelf houdt hij vol dat hij uit wettige zelfverdediging handelde. Bergmans ontsnapte drie keer uit drie gevangenissen.

Het weblog van Niek Bergmans staat nog steeds online. Ondanks de overplaatsing blijft de moeder van Bergmans het project steunen. Bergmans stuurde maandag 12 maart nog een brief. Die verhalen zullen later deze week online verschijnen. Een overzicht van alle weblogs vindt u op www.gva.be/weblogs

Het nieuws van de overplaatsing van Bergmans haalt intussen ook de buitenlandse pers: op

bijvoorbeeld.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio