Brussels Airlines presteert middelmatig voor verloren bagage

Print
Het voormalige SN Brussels Airlines, nu kortweg Brussels Airlines, presteerde in 2006 middelmatig als het gaat om het aantal verloren stuks bagage. De Belgische luchtvaartmaatschappij staat dertiende op een ranglijst van 24 Europese luchtvaartmaaschappijen die de Air Transport Users Council (AUC) woensdag bekend maakte. De AUC is een organisatie die de belangen van de passagiers verdedigt.
SN Brussels Airlines speelde vorig jaar gemiddeld 12,7 stuks bagage kwijt per duizend passagiers. De luchtvaartmaatschappij staat daarmee op de dertiende plaats van de 24 leden van de Association of European Airlines.

De slechtste leerling van de klas is met voorsprong British Airways. De Britten staan op nummer 1 met maar liefst 23 stuks verloren bagage per duizend passagiers. De beste luchtvaartmaatschappij is Air Malta met 4,4 verloren stuks per duizend passagiers.

In totaal ging vorig jaar meer dan 5,6 miljoen stuks bagage verloren bij de onderzochte maatschappijen, of gemiddeld 15,7 stuks per duizend passagiers. Volgens de AEA wordt 85 procent van de verloren bagage binnen de twee dagen aan de eigenaar terugbezorgd.
Nu in het nieuws