Israëlische leger dringt Gazastrook binnen

Print
Een eenheid van het Israëlisch leger is woensdag voor de eerste keer sinds het staakt-het-vuren tussen Israël en de Palestijnen eind november het noorden van de Gazastrook binnengedrongen en heeft op verschillende Palestijnse activisten geschoten, aldus bronnen van de Palestijnse veiligheidsdiensten.
De inval van het Israëlische leger gebeurde in de sector Beit Hanoun in de buurt van de veiligheidsmuur. Twee Palestijnen, van wie een werd gearresteerd, liepen verwondingen op. Volgens het Israëlisch leger was de eenheid in de buurt, toen drie gewapende Palestijnen werden opgemerkt die explosieven wilden plaatsen dichtbij de muur op de Gazastrook. De soldaten verhinderden dit, en trokken zich vervolgens terug.

Op 28 maart had het Israëlisch leger voor de eerste sinds het staakt-het-vuren op militanten geschoten, die vermoedelijk raketten wilden afvuren. Daarbij raakten vijf Palestijnen gewond.

Op 26 november vorig jaar werd een akkoord bereikt dat Israël zijn militaire operaties op de Gazastrook zou beëindigen terwijl de gewapende Palestijnse groepen van hun kant ophielden raketten af te vuren naar het grondgebied van de Hebreeuwse staat.
Nu in het nieuws