Rechter: 'Koran keurt geweld goed'

Print
In Duitsland is opschudding ontstaan omdat een vrouwelijke rechter in een echtscheidingszaak aanvoerde dat de koran geweld tegen vrouwen toestaat.
BR>
Ze kreeg de zaak te behandelen van een 26- jarige Marokkaanse die door haar man werd afgetuigd en met de dood werd bedreigd, ook nadat zij het huis verlaten had. De rechter voerde aan dat de vrouw op voorhand had kunnen weten dat de koran haar man het recht geeft om haar te ‘tuchtigen’ als zijn eergevoel wordt gekwetst. Daarom oordeelde zij dat de vrouw geen recht had op een snelle scheiding.

De advocate van de vrouw klaagde de rechter aan wegens partijdigheid. Ze kreeg gelijk en bereikte dat de vrouwelijke Duitse rechter van de zaak werd afgehaald. De verontwaardiging over de houding van de rechter is in Duitsland zo groot dat ook politici zich in het geding gemengd hebben. Vooral parlementsleden van de SPD vragen nu sancties tegen de zogeheten ‘koran-rechter’.

De rechter liet weten het voorval te betreuren. Ze heeft niet de indruk willen wekken dat ze geweld binnen het huwelijk goedkeurt en ze is geschrokken van de reacties, aldus haar woordvoerder.
Haar beroep op de koran was een “vreselijk mislukte poging” om haar argumentatie kracht bij te zetten, luidt het.
Nu in het nieuws