ManU beperkt de schade

Print
De eerste goal van Wayne Rooney in deze Champions League zou over een week bij de thuiswedstrijd in Manchester tegen AS Roma wel eens kapitaal kunnen zijn. In Rome werd het gisteravond, in een onderhoudend duel, 2-1 voor AS Roma.
De Romeinse doelpunten werden gescoord door de Braziliaan Rodrigo Taddei en de Montenegrijn Mirko Vucinic.

De machine van Manchester United, zo soeverein in de Engelse competitie, werd gisteravond lang tot haperen gebracht door AS Roma. De Engelse ploeg van Sir Alex Ferguson leek in het Stadio Olimpico van Rome niet opgewassen tegen de nummer twee uit de Italiaanse competitie. Maar na precies een uur spelen toonde Manchester waarom het leidt in het Premiership. Een razendsnel uitgevoerde counter belandde via Cristiano Ronaldo en Solskjaer op de rechtervoet van Rooney. Roma-keeper Doni was kansloos.

Manchester liep tot dat moment constant in de Romeinse val. De Engelsen speelden in het begin van de wedstrijd als veredelde houten Klazen. Het collectief van AS Roma, aangevoerd door de lokale cultheld Francesco Totti oogde veel frivoler. Routinier Paul Scholes liet zich in de eerste helft als een pupil uit de wedstrijd spelen. De middenvelder kreeg al snel een - terechte - gele kaart voor een onbesuisde overtreding op de Zweed Wilhelmsson, daarna zocht Francesco Totti in de 25ste minuut de rossige Engelsman op.

Nieuwe, late tackle, tweede gele kaart dus rood. Daarna duurde het nog tien minuten voordat Roma de leiding nam. Dat gebeurde via een razendsnel genomen corner, waardoor het hele verdedigingsblok van Manchester United nog niet op de juiste plaats stond. De Braziliaan Rodrigo Taddei schoot op doel, verdediger Wes Brown beroerde de bal nog, waarna doelman Edwin van der Sar kansloos was op de inzet: 1-0.

Roma moest het vooral hebben van de dode spelmomenten. Er werden voetballend weinig kansen gecreeërd. Maar elke razendsnel genomen corner was levensgevaarlijk, net als de ingestudeerde vrije trappen van de uitstekende Christian Chivu (met neusbeschermer) of Francesco Totti. Het is dan ook niet verwonderlijk dat beide doelpunten van AS Roma tot stand kwamen uit spelhervattingen. De Montenegrijn Mirko Vucinic was nog maar koud drie minuten ingevallen, toen hij in de 65ste minuut de 2-1 aantekende. De strijd golfde in de minuten daarna op en neer, maar Roma hield - met name via Totti en Vucinic - het beste van het spel. Toch hoeft Manchester United niet te wanhopen. De uit gescoorde treffer van Rooney zou over een week wel eens een plaats in de halve finale kunnen betekenen.

Chelsea - Valencia 1-1
Het duel tussen Chelsea en Valencia, geleid door onze landgenoot Frank De Bleeckere, eindigde op een billijk 1-1 gelijkspel. Voor de bezoekers maakte Silva er met een bijzonder mooi schot van op links in de rechterbovenhoek 0-1 van (30e). Chelsea sprokkelde in de eerste helft ook een paar kansen bijeen, maar Kalou trapte op de lat en Ballack kopte net naast.

Na de pauze gingen de Blues nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, en die kwam er ook via Drogba, die de bal over doelman Canizares in doel kopte (53e). Chelsea probeerde daarna nog wel iets te forceren, maar kon de organisatie van Valencia niet ontmantelen.
Nu in het nieuws