Lionel Messi scoort driemaal tegen Real Madrid

De topper van de 26e speeldag in de Spaanse voetbalcompetitie tussen FC Barcelona en Real Madrid is zaterdagavond op een 3-3 gelijkspel geëindigd. Real Madrid kwam drie keer op voorsprong in Camp Nou, drie keer bracht de Argentijnse spits Lionel Messi zijn team weer langszij.

Ruud van Nistelrooy opende de score al in de 5e minuut. Na 13 minuten bezorgde de Nederlandse spits Real van op de penaltystip opnieuw een voorsprong. Twee minuten voordien had Messi er al 1-1 van gemaakt. In de 28e minuut scoorde Messi opnieuw, om zo de 2-2 ruststand vast te leggen.

Na een tweede gele kaart voor Oleguer in de 45e minuut, moest Barcelona de tweede helft met tien afwerken. Real buitte het numerieke voordeel uit in de 73e minuut, via Sergio Ramos. De buit leek dan binnen voor de Koninklijke, maar in blessuretijd sleepte Messi alsnog een punt uit de brand voor de Catalanen.

In de stand blijft Real Madrid zo vierde, op vijf punten van Barcelona en van FC Sevilla, dat zondag alleen aan de leiding kan komen. Sevilla telt momenteel evenveel punten als Barcelona en trekt vandaag naar Tarragona , de voorlaatste in de stand.

Nu in het nieuws