Dronken chauffeur De Lijn pleegt vluchtmisdrijf

Print
Een buschauffeur van een onderaanneming van De Lijn moet zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren omdat hij woensdagnamiddag in de buurt van Denderleeuw werd betrapt terwijl hij dronken achter het stuur zat. De man was met zijn bus ook betrokken bij een ongeval, zo bevestigt het parket van Dendermonde woensdagavond. Hij is op staande voet ontslagen.
De man toerde met zijn voertuig van vervoersmaatschappij De Lijn rond in de regio Ninove-Denderleeuw. Er bevonden zich geen passagiers aan boord van de bus. Hij raakte betrokken bij een aanrijding, verloor diesel en kwam uiteindelijk tot stilstand in Kerksken, in de buurt van Denderleeuw.

De lokale politie van Denderleeuw trof de bus met de bestuurder aan langs de kant van de weg. De man bleek behoorlijk boven zijn theewater te zijn. Volgens het parket van Dendermonde had hij minstens 0,65 promille alcohol in het bloed.

De buschauffeur moest zijn rijbewijs inleveren wegens dronkenschap achter het stuur en vluchtmisdrijf. De firma waarvoor de man reed, heeft de chauffeur op staande voet ontslagen.
Nu in het nieuws