Zachte winter zorgt voor herziening gasfactuur

Print
Energieleverancier Luminus geeft als gevolg van de warme winter zijn klanten die met aardgas verwarmen de mogelijkheid hun voorschotfacturen met onmiddellijke ingang te verlagen.
BR> “We hebben berekend dat een gezin met een gemiddeld verbruik dit jaar dankzij de zachte winter 150, 160 euro bespaart,” zegt Jan Robberechts, woordvoerder van Luminus.
Klanten die nog geen eindafrekening ontvangen hebben - zo’n 100.000 - kunnen gebruik maken van de dienst.

“Al onze gasklanten, 200.000 tot 250.000, hebben door de zachte winter dit jaar gemiddeld 150 tot 160 euro op hun factuur bespaard,” zegt woordvoerder Jan Robberechts. “Van hen moeten er 100.000 dat nog voelen - zij hebben hun eindafrekening nog niet ontvangen. Hun bieden we nu de kans om dat voordeel onmiddellijk op te halen, met een individuele verlaging - maximaal 40 procent - van hun uitstaande voorschotfacturen. Zij mogen een brief met advies verwachten. Klanten die hun eindafrekening al in de bus gehad hebben, hebben sowieso het effect van de warme winter al gevoeld, ook al is de gasprijs gestegen.”

De vrijheid om al dan niet de voorschotfacturen te verlagen, laat Luminus aan de klant zelf. “Sommige mensen hebben ondanks het zachte weer misschien toch meer verbruikt,” zegt Robberechts. “Ook andere factoren spelen daarin een rol. Iedereen moet voor zich uitmaken of hij gebruik maakt van de dienst.” Wie nu beslist dat niet te doen, zal nog steeds de winterwarmte bij zijn eindafrekening voelen. De huidige rekeningen zijn gebaseerd op het verbruik van elke individuele afnemer tijdens een normale winter. Voor volgend jaar zal ook daar weer van uitgegaan worden.

Luminusklanten die hun gasfacturen willen laten aanpassen, kunnen terecht op het nummer 078/18.01.84.
Nu in het nieuws