Willy Claes tijdelijk burgemeester

Burgemeester Hugo Philtjens (Open Vld) van Kortessem zal tijdelijk vervangen worden door eerste schepen Willy Claes (sp.a).

Belga

Dat is woensdag op een extra schepencollege in Kortessem beslist.

Philtjens werd onlangs door de controlecommissie voor verkiezingsuitgaven geschorst als gemeenteraadslid van Kortessem. Philtjens kan wel burgemeester blijven. Maar omdat hij maandagnacht met hartklachten in het ziekenhuis werd opgenomen, dreigde de gemeente onbestuurbaar te worden. Philtjens is naar verluidt aan de beterhand.

Volgens insiders heeft de gezondheidstoestand van Philtjens te maken met de moeilijke periode die hij momenteel doormaakt vanwege zijn schorsing als gemeenteraadslid en de vermeende dreigtelefoons die zijn zoon en zijn echtgenote naar de leden van de controlecommissie Veerle Heeren en Carl Decaluwé zouden gepleegd hebben. Die ontkennen dat met klem. Het onderzoek is in handen van het parket van Hasselt.

Het politiecollege van de zone Borgloon-Kortessem-Heers en Gingelom komt vanavond ook samen om de nieuwe voorzitter van het politiecollege aan te duiden. Daarover heerst er nu al maanden onenigheid tussen de CD&V - en Open Vld-burgemeesters van de gemeenten van de politiezone. Minister van binnenlandse zaken dreigde er zelfs mee om een regeringscommissaris te sturen indien er niet snel een nieuwe voorzitter werd aangeduid.

Zoals de zaken er nu voorliggen, zal Willy Claes vanavond een stem namens de gemeente Kortessem uitbrengen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio