Belgische veldritorganisatoren richten werkgroep op

Print
BRUSSEL - De Belgische organisatoren van internationale veldritten maakten van de Belgische kampioenschappen in Mol gebruik om een eerste keer bij elkaar te komen en een werkgroep veldrijden op te richten.
Niet alleen werd de Belgische veldritkalender voor het seizoen 2001-2002 al in een bijna definitieve vorm gegoten. Uit de vergadering kwamen ook enkele opmerkingen naar voren die naar de bevoegde instanties gestuurd worden. Zo wordt bij AIOCCross een aanvraag ingediend om België als land met het meeste aantal internationale veldritten een tweede bestuurslid toe te kennen naast Willy Van Roy (Overijse).

Voorzitter René Vermeiren is wel Belg, maar moet zich in zijn functie neutraal opstellen. De Belgische organisatoren reageren ook fel tegen het feit dat de Commissie Veldrijden van de UCI haar eigen reglementen niet respecteert. Die voorziet voor het seizoen 2001-2002 liefst drie manches voor de Wereldbeker in januari en de Belgische organisatoren vinden dat dat niet kan.

Ook de Belgische Wielrijdersbond krijgt een brief van de Belgische veldritorganisatoren. Die hebben immers vastgesteld dat veldrijden als één van de meest succesvolle disciplines van de federatie niet eens een eigen commissie heeft. De BWB wordt gevraagd een erkende adviescommissie in het leven te roepen waarin alle belangengroepen kunnen vertegenwoordigd zijn.

De Belgische organisatoren van veldritten zullen in de toekomst twee keer per jaar vergaderen om hun problemen te bespreken.
Nu in het nieuws