Kraamafdeling Mortsel slaat multimediale weg in

Pas bevallen moeders die op de kraamafdeling van het Sint-Jozefziekenhuis in Mortsel liggen, zullen binnenkort vanuit hun bed kunnen internetten en e-mails versturen.

Belga

Het toestel dat dat mogelijk maakt, de 'mediaCom', wordt vandaag voor de eerste keer geïnstalleerd in een van de dertien kamers op de kraamafdeling. In de toekomst zullen moeders hun spruit die in de couveuse verblijft, ook vanuit hun kamer met een webcam kunnen volgen.

MediaCom is een multimediaterminal die moeders niet alleen toegang tot het internet biedt, maar hen ook de mogelijkheid geeft televisie te kijken, radio te beluisteren en te telefoneren. In de nabije toekomst zal het ook mogelijk zijn langs deze weg de vroedkundige op te roepen, de lichten te bedienen en de menukeuze te maken.

Voor de verpleegkundigen en artsen is dit systeem eveneens revolutionair want het biedt de mogelijkheid op de kamer van de patiënt de verpleeg- en medische dossiers te consulteren en aan te vullen. Op die manier hoopt het ziekenhuis de administratieve last te beperken.

Nu in het nieuws