Vlaams Belangkamerlid Guido Tastenhoye overleden

Print
Gisteren overleed volksvertegenwoordiger Guido Tastenhoye (47) uit Deurne. Hij zat voor het Vlaams Belang sinds 1999 in de Kamer.
Guido Tastenhoye kampte al geruime tijd met ernstige gezondheidsproblemen. De jongste maanden werd hij meerdere keren opgenomen in het Onze-Lieve-Vrouw-Middelaresziekenhuis in Antwerpen. Om die reden nam hij trouwens ook ontslag uit de Antwerpse gemeenteraad en de districtsraad van Deurne.

Tastenhoye, germanist van opleiding, was afkomstig uit Hoeilaart. Mede daardoor was hij sterk geïnteresseerd in de problematiek van de Vlamingen in Vlaams-Brabant en de verfransing van de Brusselse Rand, een thema waar hij twee boekjes over publiceerde. Net als over de migratieproblematiek en de multiculturele samenleving. In de Kamer was hij lid van de commissie Buitenlandse Betrekkingen en het adviescomité Europese Aangelegenheden.

Van 2001 tot 2006 zat Guido Tastenhoye in de districtsraad van Deurne. Met de verkiezingen van oktober 2006 haalde hij als lijsttrekker 6.962 stemmen. Voor de gemeenteraad haalde hij van op een 37ste plaats 1.283 stemmen.
Nu in het nieuws