'Bompa Pfaff' overleden

In Brasschaat is in de nacht van maandag op dinsdag Edilbert Seth overleden. Hij werd 77.

De vader van Carmen Seth, de echtgenote van de ex-doelman Jean-Marie Pfaff, overleed in zijn slaap.

Hij had vijf kleinkinderen en werd zeven keer overgrootvader.

Edilbert Jean-Marie Seth werd geboren op 7 juni 1929 in Deurne. Hij groeide op in een familie van foorreizigers. Als kind stond hij als 6-jarige al op het podium als clown. Later zou hij een echte goochelaar worden.

Op 24-jarige leeftijd leerde hij zijn vrouw Yvonne Geerts kennen en twee jaar later stappen ze in het huwelijksbootje, aldus de website van de Pfaffs. Op 5 januari 1955 verwelkomen ze hun eerste dochter, een jaar later wordt hun tweede dochter Germaine Carmen Leona Seth geboren.

"Bompa en Bobo, zoals ze werden genoemd door hun kleinkinderen, stonden altijd klaar voor de opvang van Debby, Kelly en Lyndsey zodat Carmen en Jean-Marie konden werken aan hun sportwinkel en voetbalcarrière", luidt het nog. Na het overlijden van zijn echtgenote in 1987 namen Jean-Marie en Carmen "den bompa" in huis. In de tv-reeks komt vooral de bourgondische familieman aan bod.

De 77-jarige man sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Op 19 augustus 2006 werd hij voor zes weken opgenomen in het ziekenhuis en begin februari werd de vader van Carmen naar het ziekenhuis gebracht met een zware bronchitis en een blaasontsteking.

Nu in het nieuws