Vrachttram duikt op in Amsterdam

Print
Heineken laat deze maand de horecazaken bevoorraden door vrachttrams. Ook het champagnemerk Moët en de kledingmerken Mexx, McGregor en Gaastra laten twee weken lang hun goederen op deze manier bezorgen.
Het Amsterdamse bedrijf City Cargo begint woensdag met een proef met twee vrachttrams voor de bevoorrading van de Amsterdamse binnenstad. De proef, die tot 31 maart duurt, moet aantonen of ondernemingen in de stad over het huidige tramnet kunnen worden bevoorraad.

Twee omgebouwde stadstrams van het GVB rijden langs een speciale route naar de Amsterdamse binnenstad waar zij twee loslocaties aandoen. De spullen worden daar overgeladen op kleine elektrische vrachtwagens die naar de ondernemingen rijden.
De eerste twee weken van de proef rijden de vrachttrams zonder goederen om de verkeerssituatie op de route te testen. De laatste tien dagen gaat er ook vracht mee en worden de vrachtwagentjes ingezet.

City Cargo zegt dat haar vrachttrams het zware vrachtverkeer dat nu in de binnenstad komt, met de helft kan terugdringen. De vrachttram moet op termijn 2500 vrachtwagens per dag vervangen.

.

Nu in het nieuws