Peugeot en Citroën met 'groene' 4x4

Print
De Franse autobouwers Peugeot en Citroën hebben dinsdag op het autosalon in Genève elk hun eerste 4x4-terreinwagen voorgesteld. Dit soort van wagens ligt de laatste tijd meer en meer onder vuur, onder meer wegens de hoge CO2-uitstoot. Maar beide constructeurs beklemtoonden dat het gaat om "ecologische modellen".
Citroën en Peugeot maken deel uit van dezelfde groep PSA en dus zijn de terreinwagens (Peugeot 4007 en Citroën C-Crosser) sterk gelijkaardig, enkel de voorkant verschilt. Voor de ontwikkeling van de 4x4 werd samengewerkt met Mitsubishi, die het chassis heeft ontworpen. De twee modellen komen deze zomer op de markt.

De Franse autobouwers waren tot nu toe niet aanwezig in het gamma van de 4x4's. Deze mastodonten van de weg zijn nog steeds erg populair, maar komen wel meer onder vuur te liggen omdat ze meer CO2 uitstoten en de zwakke weggebruiker afschrikken.

Ook Seat kwam dinsdag voor het eerst met een terreinwagen, maar hier ging het nog maar om een conceptmodel.

Renault stelde dinsdag in Genève zijn nieuwe Twingo voor, die deze zomer wordt gelanceerd, en de Laguna, voorzien voor de herfst. Er is ook een breakversie van de Clio getoond. De autoconstructeur hoopt met deze modellen de dalende trend in Europa te keren. Bij de Japanners lag de klemtoon op milieuvriendelijke modellen. Zo presenteerde Honda een hybride Civic.

Het autosalon van Genève opent donderdag de deuren voor het grote publiek.

.

Nu in het nieuws