Verwilghen tevreden over daling tarieven Belgacom

Minister van Telecommunicatie Marc Verwilghen (Open Vld) reageert bijzonder tevreden op de beslissing van Belgacom om de tarieven voor oproepen van vaste toestellen naar mobiele apparaten met twintig procent te doen dalen.

Hij hoopt dat ook andere operatoren, in tegenstelling tot vandaag, de daling van de terminatietarieven doorrekenen aan de eindverbruiker.

Sinds 1 november vorig jaar gelden nieuwe terminatietarieven. Dat zijn de tarieven die de mobiele operatoren aanrekenen voor gesprekken die afkomstig zijn van het netwerk van een andere maatschappij (vast naar mobiel en mobiel naar mobiel). De bedoeling is dat de daling van de terminatietarieven wordt doorgerekend aan de eindgebruiker. Tot op heden doen de operatoren dit niet.

De minister had uitdrukkelijk gevraagd aan het Belgische Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) om erover te waken dat de daling van de terminatietarieven die door de gsm-operatoren worden aangerekend, ten goede zou komen aan de consument. Door de beslissing van Belgacom kan de consument nu eindelijk meegenieten van die daling van de terminatietarieven.

Verwilghen hoopt nu dat de andere operatoren het voorbeeld van Belgacom zullen volgen. Ook zij moeten de daling van de terminatietarieven doorrekenen in het voordeel van de consument.

De minister hoopt dat de operatoren hier snel werk van maken en niet zullen wachten op de uitkomst van het onderzoek van de Raad voor Mededinging, waartoe Verwilghen heeft verzocht.

Nu in het nieuws