Makro haalt wijn van frauderende Aarschotse firma uit de rekken

Print
Makro heeft alle wijnen van de in opspraak geraakte leverancier Geens Benelux uit Aarschot uit de rekken gehaald. Het Leuvens parket bevestigde vrijdag dat de productiechef van Geens bekentenissen heeft afgelegd.
Het bedrijf heeft jarenlang dure kasteelwijnen vermengd met tafelwijnen van mindere kwaliteit of andere bestanddelen. Twee afgevaardigde bestuurders van wijnhandel Geens Benelux, Guillaume Berckmans en zijn opvolger Willy Frederickx, zitten sinds half februari in de cel als verdachten van de fraude.

Volgens hen zou de productiechef op eigen houtje gehandeld hebben. Die man beweert dan weer het tegendeel en verklaarde te hebben gehandeld in opdracht van de directie. Bij huiszoekingen in Aarschot vonden de speurders een handleiding met verschillende formules. De productiechef gaf toe dat die gebruikt werd om goede wijnsoorten te mengen met wijnen van lagere kwaliteit of andere producten.

Makro België haalde twee weken geleden al de wijn van leverancier Geens uit de rekken. Professionele klanten hebben de kans om hun flessen terug binnen te brengen. "Consumenten die kleine hoeveelheden hebben gekocht, verwittigen wij niet speciaal.

Volksgezondheid heeft ons verzekerd dat er geen gezondheidsrisico's aan het drinken van de wijn verbonden zijn", aldus Makro-woordvoerder Philippe Nowé.

.

Nu in het nieuws