Probeert Belgische jiu-jitsu-beoefenaar aanslag te beramen?

Print
De Braziliaanse inlichtingendienst Abin vreest ervoor dat twee grote evenementen dit jaar in Brazilië, het bezoek van paus Benedictus XVI in mei en de Panamerikaanse Spelen in juli, het doelwit zullen zijn van een terreuraanslag. Dat schrijft de krant O Globo.
De angst heeft te maken met een onderzoek van de Braziliaanse federale politie naar een "Belgische jiu-jitsu beoefenaar die zich bekeerd heeft tot de islam en in Brazilië zou zijn om te proberen cellen van het terreurnetwerk al-Qaida op te richten", schrijft O Globo. De jiu-jitsu zou een "dekmantel" zijn om aanhangers te rekruteren.

De krant stelt dat al-Qaida Brazilië in het vizier heeft en dat het Braziliaanse leger bezig is met de oprichting van een speciale antiterreureenheid.

Het onderzoek van de politie concentreert zich op de jiu-jitsu beoefenaars van Rio de Janeiro, dat wereldwijd een referentie is voor deze Japanse zelfverdedigingskunst. Vanuit het hele land zakken liefhebbers af naar Rio, alsook veel buitenlanders om stages te volgen.

.

Nu in het nieuws