Man steekt vrouw in brand in Knokke-Heist: dader aangehouden

Print
De 57-jarige man uit Schaarbeek, Salem B. (Ben Salem), die zaterdagmorgen in Knokke-Heist zijn ex-vrouw in brand heeft gestoken, wilde daarna zelfmoord plegen. Dat heeft het parket in Brugge zondag bekend gemaakt. De man is aangehouden voor moordpoging.
Zijn 43-jarige vrouw is buiten levensgevaar. Ze heeft diverse tweede- en derdegraads brandwonden. Ze werd zaterdag overgebracht naar het UZ in Gent.

Het koppel ging twee maanden geleden uit elkaar, en niet twee jaar geleden, zoals het parket van Brugge zaterdag verkeerd meedeelde. De vrouw, Kathleen V. (Viaene), maakte een einde aan haar relatie omwille van de gokverslaving van haar man. Hij is een Tunesiër met de Belgische nationaliteit. Het koppel is nog steeds gehuwd. De procedure tot echtscheiding was nog niet opgestart.

Volgens de vaststellingen van het parket stak de man na een ruzie zijn vrouw in brand in haar krantenwinkel op de zeedijk in Knokke. Daarna probeerde hij ook zichzelf in brand te steken. Hij liep daarbij brandwonden op aan het achterhoofd en de handen. De man moet nog enkele weken in het ziekenhuis verblijven. Hij is opgenomen in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek./.SAL ./. 111445 MAR 07

.

Nu in het nieuws