'Dag zonder roltrap' in Brusselse metro

In het Brusselse metrostation Kunst-Wet had dinsdagmorgen de eerste 'dag zonder roltrap' plaats. Het ging om een organisatie van lifestylebeurs 'Life2', samen met de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB.

Belga

Zij spoorden de metrogebruikers aan de trap in plaats van de roltrap te gebruiken. Diegenen die dat deden, kregen een appel als beloning.

"De reacties waren veeleer positief, ook al namen veel mensen nog de roltrap", aldus Bieke Van Duppen, communicatieverantwoordelijke van Life2, dat van 16 tot 18 maart plaats heeft in Brussels Expo. Het toeval wou wel dat een van de roltrappen in het metrostation dinsdag defect was, waardoor veel pendelaars wel verplicht waren de trappen te gebruiken, tot grote vreugde van de organisatoren.

"Bedoeling is de mensen te sensibiliseren voor hun gezondheid en welzijn. Wij willen tonen dat het eigenlijk makkelijk is gezond te leven door elke dag fysieke oefeningen te doen. Dat kan onder andere door de trap te nemen of de fiets om een brood te gaan kopen. Om in conditie te blijven, is het belangrijk oefeningen te doen", aldus Van Duppen.

De organisatoren hopen het initiatief volgend jaar over te doen en uit te breiden naar andere stations en bedrijven.

Nu in het nieuws