Vrouw overleden na relationele agressie - update

De 52-jarige vrouw uit Grembergen die maandag in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht werd nadat ze het slachtoffer werd van relationele agressie, is aan haar verwondingen overleden. Dat bevestigt het parket van Dendermonde.

Het parket voert nog verder onderzoek naar de omstandigheden van de geweldplegingen en kan voorlopig weinig commentaar geven.

"De vrouw werd rond 10 uur in haar woning aan de Zelebaan aangetroffen door de politie", zegt parketwoordvoerder Theo Byl.

"Ze werd in acuut levensgevaar naar het ziekenhuis overgebracht, maar overleed aan haar verwondingen. Het afstappingsteam en het labo zijn ter plaatse geweest.

Wat de dood van slachtoffer Katia V. heeft veroorzaakt is nog niet duidelijk. De vrouw kreeg volgens de eerste berichten herhaaldelijk vuistslagen.

Nieuwe partner

Slachtoffer Katia V. overleed in de loop van de nacht aan de opgelopen verwondingen. Richard K., haar vorige partner, kon niet verkroppen dat Katia V. een nieuwe partner had. K. werd opgepakt en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Er zijn indicaties dat hij zijn gewelddadige bezoek gepland had.

In het verleden werd de man al veroordeeld voor het stalken van Katia V.

Nu in het nieuws