Juwelen en grote som geld buitgemaakt bij tigerkidnapping

Print
In Dilbeek heeft zich een tigerkidnapping voorgedaan. Een echtpaar werd dinsdag in de vroege ochtend door drie daders meegenomen naar hun restaurant in Brussel. Daar werd uit de kluis een grote som cash geld meegenomen. Uit de woning van de slachtoffers werden juwelen geroofd.
De slachtoffers, beiden zo'n 60 jaar oud, bleven ongedeerd. De daders zijn spoorloos.

De man werd maandag rond 21 uur bij aankomst in zijn huis aan de Tarweveldlaan in Dilbeek opgewacht door drie mannen, gewapend met een afgezaagde riotgun en kalasjnikovs. Hij werd overmeesterd en in bedwang gehouden tot zijn echtgenote thuiskwam. In de vroege ochtenduren werden beiden door het drietal in hun eigen voertuig meegenomen naar hun restaurant in Brussel.

Nadat de kluis was leeggeroofd, vertrok een van de daders met het voertuig van de slachtoffers. Dat werd even later uitgebrand teruggevonden.

Na het vertrek van de daders slaagde het echtpaar erin hun dochter te contacteren. Beiden hadden geen ziekenhuisverzorging nodig, maar kregen van de Dilbeekse politie gespecialiseerde slachtofferhulp aangeboden om deze traumatische ervaring te verwerken.

.

Nu in het nieuws