Slachter van Bergen: Belgisch gerecht niet naar Montenegro

Print
De Bergense onderzoeksrechter Pierre Pilette heeft beslist geen Belgische onderzoekers naar Montenegro te sturen om Smalje Tulja te ondervragen zolang er geen concrete aanwijzingen zijn dat de man in Bergen heeft verbleven en dat hij gelinkt kan worden aan de slachtoffers van de slachter van Bergen.
Smalje Tulja, die in New York beschuldigd wordt van de doodslag op zijn vriendin Mary Beal, ontkent elke betrokkenheid bij de moorden die hem ten laste worden gelegd en weigert te antwoorden op de vragen van de onderzoekers.

"We hebben niets gevonden dat wijst op banden met Bergen", legt Dominique Francq, de eerste substituut belast met de zaak, uit. "We moeten andere tastbare elementen hebben vooraleer we een dergelijke missie overwegen", voegt die er aan toe.

De moord op Mary Beal in New York lijkt terug te voeren op financiële motieven. Volgens de krant kan ook de seriemoordenaar van Bergen financiële motieven hebben gehad.
In de nacht van 22 op 23 december 1996, de nacht van de verdwijning van Jacqueline Leclercq, werd haar bankkaart twee keer gebruikt in een Fortiskantoor vlakbij het station van Bergen. De codes die werden gebruikt, waren niet die van het slachtoffer. Doordat de bewakingscamera's in het kantoor een panne hadden, kan de gebruiker van de kaart niet geïdentificeerd worden.

.

Nu in het nieuws