Afscheid van vijf kinderen

Achthonderd mensen hebben maandagavond in Nijvel de multiconfessionele ceremonie bijgewoond voor de kinderen Moqadem, die woensdag door hun moeder werden vermoord.

Maandagnamiddag kon al een groet gebracht worden aan de kinderen in het funerarium van Nijvel. Nadien zijn hun kisten naar Zaventem gebracht. Ze zullen dindsagmorgen overgevlogen worden naar Agadir, in Marokko, waar de begrafenisplechtigheid plaats heeft.

Bouchaïb Moqadem, de vader van de kinderen die meegegaan was naar Zaventem, woonde het einde van de ceremonie in de Récolletskerk in Nijvel bij. De vijf kinderen werden gesymboliseerd door vijf kleine lege stoelen. Op elke stoel stond de naam van de kinderen. Andere kinderen staken op elke stoel een kaarsje aan.

Er waren zowel protestantse, islamitische als katholieke vertegenwoordigers aanwezig. Elk van hen zei een gebed of formuleerde een gedachte.

Ook de burgemeester van Nijvel nam het woord: "Deze brutale overlijdens laten ons verbijsterd achter. Wij zijn machteloos, maar oordelen niet", aldus Pierre Huart. Hij vroeg ook aandacht voor de hulpverleners die in deze zaak zwaar op de proef gesteld zijn.

De scholen van Nijvel brengen dinsdagmorgen om 10.00 uur een laatste hommage.

Nu in het nieuws