Stormweer zorgt voor hinder

Print
De storm die deze morgen in België woedde, heeft op verschillende plaatsen voor hinder gezorgd. Aan de kust zijn de loodsdiensten gedeeltelijk stilgelegd. Ook waaiden er dakpannen en reclamepanelen weg.
BR>
Volgens de weerkundige diensten haalt de wind snelheden van bijna 110 kilometer per uur. De storm was het hevigst deze morgen. In de loop van deze namiddag zou de wind niet meer zo krachtig zijn.

De beloodsing per schip is gestaakt. De loodsen worden per helikopter aan boord gebracht of de schepen worden via de radio begeleid. Volgens de Kustwacht hebben de ferry's weinig hinder ondervonden van de storm.

De noordwestenwind haalde zaterdagmorgen pieken tot windkracht 10 Beaufort. Eén uur raakte een schip stuurloos ter hoogte van de ZW Akkaertboei. Er was echter nooit gevaar. De storm is intussen geluwd. Er staat zaterdagmiddag nog windkracht 5 tot 6.

De brandweerkorpsen tussen Oostende en De Panne verwerkten zaterdagvoormiddag meer dan 100 oproepen voor stormschade. Op de kuststrook werden pieken tot 110 kilometer per uur genoteerd. Grote schade bleef uit. Her en der vlogen dakpannen weg, gingen werfafsluitingen en signalisatieborden tegen de grond. Ook enkele bomen begaven het onder de soms zeer hevige rukwinden.

In Middelkerke vlogen enkele daken van stacaravans de lucht in. In Sint-Idesbald kwam een boom op het dak van een wagen terecht. Op de E40/A18 werd een Duitser met zijn bestelwagen met aanhangwagen van de snelweg geblazen. De man liep lichte verwondingen op.

.

Nu in het nieuws