Man uit Berlare voorgeleid voor schieten naar liefdesrivaal

Wim H., een 31-jarige man uit het Oost-Vlaamse Berlare, moet zaterdag voor de onderzoeksrechter verschijnen omdat hij geschoten heeft op zijn liefdesrivaal. De man maakte zich zo schuldig aan inbreuken op de wapenwet en bedreigingen met een wapen.

De verdachte toog in de nacht van vrijdag op zaterdag naar zijn liefdesrivaal in de Zandstraat in Berlare. Hij heeft een viertal keer met een pistool geschoten, waarvan één keer in de richting van de 40-jarige Dirk M., zijn liefdesrivaal uit Berlare.

Schutter aangehouden

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft zaterdag de 31-jarige Wim H. uit Berlare aangehouden. De nacht voordien haf hij met een pistool een vier keer geschoten, waarvan één keer naar zijn liefdesrivaal, de 40-jarige Dirk M.

Het incident gebeurde ter hoogte van café 'in de wandeling' in de Zandstraat. "Toen Wim op de hoogte was dat de man bij zijn vriendin aanwezig was in het café, ging hij er met een pistool naartoe", aldus parketwoordvoerder Theo Byl. "Terug daar schoot hij van op een afstand in de richting van de café. In het voorbijrijden schoot hij opnieuw. Een derde schot viel toen hij met zijn voertuig achterwaarts opnieuw voorbij het café reed. Een vierde schot vuurde hij af in de richting van de inmiddels buiten gekomen Dirk M.". Niemand werd gewond.

Nu in het nieuws