Advocaat vraagt nieuw onderzoek 'moordparachute'

Print
De 22-jarige Els C. uit Ternat blijft aangehouden als verdachte van de moord op de 37-jarige parachutiste Els Van Doren.
Dat besliste de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling (KIB) vrijdag. C.'s advocaat Luc Deleu wil de parachute van Els Van Doren opnieuw laten onderzoeken door een deskundige.

Els Van Doren uit Ranst maakte op zaterdag 18 november 2006 samen met drie andere parachutisten een formatiesprong. Maar haar valscherm ging niet open en zij stortte neer in een tuin in Opglabbeek, wat ze niet overleefde.

Tijdens het onderzoek bleek dat de parachute van Els Van Doren was gesaboteerd en kwam Els C. naar voren als hoofdverdachte. Na een zelfmoordpoging werd ze korte tijd opgenomen in een psychiatrische instelling in Kortenberg, maar nu zit ze in de gevangenis van Hasselt. Daar zal ze voorlopig nog blijven, want de Antwerpse KIB verlengde vrijdag haar aanhouding.

"Mijn cliënte voldoet aan het daderprofiel dat de speurders schetsen, maar concrete bewijzen tegen haar zijn er niet. Zij houdt haar onschuld vol", zegt haar advocaat Luc Deleu.

SdK

.

Nu in het nieuws