Agent moet vijf jaar in gemeente blijven

Print
Politieagenten moeten voortaan vijf jaar in dezelfde zone blijven om meer vertrouwd te geraken met straten en pleinen en hun burgers beter te leren kennen.
Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) publiceert hierover dinsdag in het Staatsblad het zogenaamde koninklijk besluit Joe Van Holsbeeck, zo melden de Corelio-kranten.

De tekst is een 'drietrapsraket' om alle politiezones beter te bemannen en vooral de agenten langer aan een bepaalde zone of job te binden. Volgens Dirk Van Nuffel, de voorzitter van de Vaste Commissie voor de Lokale Politie, is een termijn van vijf jaar ook strategischer om jonge agenten in dezelfde zone te houden.

"We zien dat ze in die periode van vijf jaar doorgaans beginnen met gezinsvorming en zich ook sociaal meer binden aan hun zone. Na vijf jaar stellen veel agenten zich de vraag waarom zou ik hier nog weggaan?"

Dewael verhoogt met het KB de verplichte termijn om in eenzelfde zone of op een job te blijven van drie naar vijf jaar, en argumenteert dat de huidige drie jaar tekort is om een investering te laten renderen. H

et blokkeren gedurende een periode van vijf jaar geldt niet alleen voor de wijkagenten, maar voor iedereen bij de lokale politie. De maatregel wordt ook doorgevoerd voor de federale politie.

.

Nu in het nieuws