Gevaert naar finale 60 meter met Belgisch record

Kim Gevaert, de regerende Europese kampioene, heeft zich zaterdagnamiddag makkelijk geplaatst voor de finale van de 60 m op de Europese kampioenschappen indoor in het Engelse Birmingham.

Belga

BR>

De 28-jarige Leuvense won de tweede halve finale in 7.10, waarmee ze in één klap ook haar eigen Belgisch record met honderdste verbeterde. Die 7.11 had ze op 10 maart 2006 in Moskou gelopen.

Gevaert had de snelste tijd van de halve finales, én haar 7.10 is meteen ook de beste wereldjaarprestatie. Onze landgenote eindigde in de tweede halve finale voor de Griekse Ekaterina Thanou (7.22), die na twee jaar dopingschorsing terugkeerde. De finale staat zondag om 17u05 op het programma.

"Dit was de perfecte wedstrijd", reageerde Kim Gevaert na haar Belgisch record. "Ik had een heel goede start. Hier loop ik graag, dit is een goeie piste. Nu ben ik de favoriet voor de finale ja. Ik moet me gewoon concentreren op de tegenstand: de Bulgaarse Tezdzhan Naimova en de Britse Jeanette Kwayke moet ik zeker in de gaten houden."

"Ik ben vooral blij over de manier waarop ik gewonnen heb: ik heb gewoon gecontroleerd, ik heb me niet voluit moeten geven. Zondag ga ik gewoon lopen om te winnen, niet voor een goede tijd. Of ik ooit onder de 7 seconden kan, weet ik niet. Dat is nog een grote stap. Eerste doel is onder de 7.10 duiken."

"Tijdens het opwarmen heb ik Tia (Hellebaut) over 2m05 zien springen. Dat gaf een goed gevoel. Het is fijn om met haar de aandacht te delen, dat maakt het altijd wat gemakkelijker om als een team te werken."

"Dit bevestigt wat er in Göteborg gebeurt is", zegt trainer Rudi Diels. "Terwijl de Zweedse atleten een tik kregen na het EK, gaan wij volop door. De meisjes kunnen goed omgaan met druk."