Justine Henin speelt opnieuw de finale op WTA Dubai

Justine Henin heeft zich vrijdag geplaatst voor de finale van het WTA-tennistoernooi in Dubai.

Belga

In de halve eindstrijd versloeg het nummer twee van de wereld de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 5) met 1-6, 6-4 en 6-0. Haar tegenstander in de finale wordt de Française Amélie Mauresmo (WTA 3) of de Servische Jelena Jankovic (WTA 11).

Het toernooi van Dubai ligt Henin erg goed. Al drie keer nam ze er deel en telkens ging ze met de titel lopen. Dat was zo in 2003, 2004 en 2006.

Tegen Kuznetsova, van wie ze twaalf van de dertien vorige matchen had gewonnen, begon ze nochtans niet goed. Na amper tien minuten keek Henin tegen een 0-3 achterstand aan. In het vierde game kon ze haar opslag behouden, maar verder raakte 'Juju' niet in de eerste set, die met 6-1 naar Kuznetsova ging.

In set twee liep een beter spelende Henin uit tot 4-1. Kuznetsova kwam terug tot 4-4, maar ze verloor toch met 6-4, al redde ze wel drie setballen.

Henin putte moed uit de setwint en ging in de derde manche door op haar elan. In geen tijd stond ze 3-0 voor. De fysiek minder sterke Kuznetsova onderging nu helemaal de wet van de sterkste en plooide finaal met 6-0.