Opnieuw geknoei met belspelletjes

Print
Er wordt nog steeds gesjoemeld met belspelletjes. Een koninklijk besluit legde de belspelletjes op 1 januari 2007 strengere voorwaarden op, maar misnoegde kijkers posten nog steeds massaal filmpjes op YouTube die bewijzen dat eerlijk spelen niet in het reglement staat.
BR>
Een frappant voorbeeld was op donderdag 15 februari om 16.25u te zien op Vijftv. Tijdens een laatste spelletje kon een kandidate 2.000 euro winnen als zij een tweeletterwoord kon maken met de letters I en S. De dame gokt op de muzieknoot si, de presentatrice wringt het papier in alle bochten en houdt het juiste antwoord ondersteboven. "Fout, het was ‘is’. Jammer genoeg geen tijd meer voor een tweede kandidaat," klinkt het.





Uit een close-up (kijk naar de S) blijkt nochtans duidelijk dat ‘si’ het juiste antwoord was en dat de kijker bedrogen werd.



”Geen toevalligheden”

"We eisen van de programmamakers dat ze zich aan de wet houden en vragen hen om uitleg als we klachten krijgen. Dat zal nu ook weer gebeuren," zegt woordvoerder Kristof Demasure van VT4 en Vijftv.
Bij het Nederlandse productiehuis 2 Way Traffic, dat de belspelletjes voor de zenders maakt, wilde niemand reageren vooraleer de redactie en de regie van de desbetreffende uitzending gehoord werden.

Deelnemers die zich verongelijkt voelen, kunnen altijd een klacht indienen bij de kansspelencommissie.
"Wij krijgen veel klachten over die belspelletjes. We zijn ervan overtuigd dat dit geen toevalligheden meer zijn," zegt Mark Callu van de kansspelencommissie.
"Momenteel moeten we een procedure afwachten vooraleer we iets kunnen ondernemen. Vanaf 28 maart gaan we ter plekke onderzoeken of alles volgens de wet gebeurt."

.

Nu in het nieuws