Nieuwe tv-zender brengt non-stop muziek van eigen bodem

Print
Vlaanderen is binnenkort alweer een nieuwe tv-zender rijker. De zender krijgt de naam Sterren TV, brengt non-stop muziek van eigen bodem en van populaire Nederlandse artiesten en is wellicht vanaf medio 2007 te bekijken, voorlopig alleen digitaal via Telenet.
Het initiatief komt van TV Oranje, een Nederlandse populaire zender die alleen muziek brengt van Nederlandse en populaire Vlaamse artiesten.
TV Oranje vertoont 24 uur per dag videoclips en andere beelden van Nederlandse artiesten. De zender heeft geen reclameblokken en zendt uit met beeld en geluid van digitale kwaliteit.

TV Oranje ging anderhalf jaar geleden van start en is een groot succes, zegt Jur Bron, directeur van de Nederlandse zender. "De zender ging eind 2005 van start. Aanvankelijk was het alleen een digitaal kanaal, maar door het fenomenale succes is de zender sinds kort ook analoog via de kabel te verkrijgen", aldus Bron.

Tachtig procent van het aanbod bestaat uit Nederlandstalige muziek. Verder is er aandacht voor boven de Moerdijk populaire Vlaamse artiesten, zoals Laura Lynn, en voor Nederlandse groepen die in een andere taal zingen.

"We besteden niet alleen aandacht aan de populairste groepen, maar ook aan minder bekend talent en lokaal succesvolle artiesten. We bereiken daarmee een heel breed publiek", aldus Bron.

Sterren TV start als digitaal kanaal. TV Oranje heeft volgens Bron een mondeling akkoord met Telenet, dat wellicht vanaf het tweede deel van dit jaar voldoende capaciteit heeft om Sterren TV digitaal aan te bieden.
Bron sluit niet uit dat de zender later ook via iNDi en Belgacom TV (digitaal) en via TV Vlaanderen (satelliet) zal verspreid worden. "We willen zo breed mogelijk gaan", aldus de directeur van TV Oranje. En als Sterren TV in Vlaanderen aanslaat, zou de zender ook analoog aangeboden worden.

Telenet heeft geen weet van een mondelinge overeenkomst of een schriftelijk contract met TV Oranje, zegt woordvoerder Stefan Coenjaerts.

.

Nu in het nieuws