Lees het prijswinnende 'Goede Seks'-fragment

Bernard Dewulf is winnaar van de allereerste Saint Amourprijs voor Goede Seks. De Vlaamse dichter, essayist en columnist krijgt voor zijn winnende fragment uit "Loerhoek" een fles Beaujolais. "Loerhoek" (2006), een verzameling columns, stond op de longlist van De Gouden Uil 2007.

Belga

Recensenten en het vaste panel van het boekenprogramma "Uitgelezen" (Jos Geysels en Anna Luyten) bogen zich over erotische fragmenten uit het Nederlandstalige proza-aanbod van 2006. Uiteindelijk kwam het tot een selectie van vijf fragmenten, waaruit het publiek de mooiste Nederlandstalige literaire seksscène koos.

Bernard Dewulf gaf de voorkeur aan oogluikende erotiek in de supermarkt. Het winnende fragment van Bernard Dewulf uit Loerhoek (uitgeverij Atlas) onthouden we u niet:

"Kassa. Supermarkt. Voor mij staat een vrouw. Ik denk terug aan ochtendlectuur in de krant. Het betrof het inserteren van bananen in de vagina en anale consumptie van rode pepers. Dit ter interstellaire verbreiding van de seksuele drift. De vrouw is welgevormd. Weinig wekt meer levensvreugde dan eenduidige vaststellingen. De jeans past als blauw cellofaan. De banaan moet na enige turnoefeningen naar de andere kant van de kamer worden geschoten. Dit ter ontwikkeling van de onderschatte bekkenbodemspieren. De onderkant van het truitje houdt op even boven de rand van de broek. Over die blote landengte heeft de zon geschenen. Op de peper moet eerst gekauwd zijn, daarna kan hij worden ingebracht. Hiervan wordt men naar verluidt helemaal gek. De vrouw heeft Betterfood-koekjes en Nutricia-babyvoeding aangeschaft. Zij is aan de beurt. Men kan ook zijn geslacht tegen het computerscherm wrijven. Zulks veroorzaakt elektrische schokjes. Zij moet nu voorover buigen om haar boodschappen op de loopband te leggen. Uit het blauwe cellofaan verschijnt een streepje zwart. Zwarte kant. Hoe leger de kar, hoe breder de smalle verschijning. Men kan ook, liefst eindeloos, het perineum masseren. Hierdoor komt opgeslagen energie vrij. Het dunne strookje zwart veroorzaakt een soort hallelujah in het schemergebied tussen geest en lichaam. Ook kan men te kleine borsten insmeren met glijmiddel. Dit alles dus ter ontbreideling van de seksuele drift. Hoewel de kar nu leeg is, blijft het zwarte strookje uit het cellofaan steken. Het kijkt mij satanisch aan. Intussen is de prikkel door het lichaam gegaan als een balletje door een flipperkast. Geslingerd van hormoon naar hormoon. Alsof zij het tingelen van mijn speelautomaat heeft gehoord trekt de vrouw haar truitje naar beneden. De vertoning is voorbij. Het hallelujah zwelt nog even aan terwijl zij betaalt en haar karretje goddelijk besturend verdwijnt uit mijn supermarkt van simpele chemie. Ik wil haar nog naroepen dat geen ton bananen, geen enkel peperveld, geen glijmiddel ooit kunnen verrichten wat haar eenvoudige onderschrift bij haar lichaam heeft verricht. Maar zij is al verdwenen uit mijn heerlijke, simpele bestaan".

Nu in het nieuws