Bejaarde man knijpt dief fijn

In Costa Rica hebben drie overvallers zich ernstig in hun slachtoffers vergist, toen zij een bus met twaalf bejaarden wilden beroven.

Twee dieven namen de benen en een derde moest zijn misstap zelfs met de dood bekopen - een van de bejaarde toeristen bleek een gepensioneerde Amerikaanse militair te zijn die zich niet zo maar over wilde geven.

De drie waren woensdag van plan om bewapend met een pistool en een mes een bus met Amerikaanse bejaarden te beroven die vanaf hun cruiseschip een uitstapje maakten naar het strand van het Costa-Ricaanse Limon.

Toen de bejaarden zich echter begonnen te verdedigen, kozen twee van hen het hazenpad. De derde werd door de ex-militair in een stevige houdgreep genomen.

De twintigjarige crimineel werd door de bejaarden nog naar een nabijgelegen eerstehulppost gebracht, maar daar werd vastgesteld dat hij door verstikking om het leven was gekomen.

Na bij de politie een verklaring afgelegd te hebben, besloten de bejaarden hun cruise voort te zetten, die door het voorval wel enige vertraging op had gelopen.

Nu in het nieuws