Hotelbaas gijzelt Belgische skitoeristen

Print
Een hotelbaas uit het Oostenrijkse Mallnitz heeft de ski's in beslag genomen van 99 Belgen die in het Oostenrijkse Mallnitz de krokusvakantie doorbrengen. De hotelbaas wil dat ze betalen voor 50 niet-bezette bedden.
Donderdag moest de plaatselijke politie tussenbeide komen voor de Belgen hun skimateriaal kregen, Het gaat om gezinnen uit heel België, zowel Vlamingen als Franstaligen, met in totaal 44 kinderen. Ze brengen de krokusweek door in hotel Berghof in Mallnitz, Karintië.

Reiscoördinator Hugo De Lobel uit Maaseik kreeg donderdag de afrekening van de Duitse hoteleigenaar Josef Th., goed voor een bedrag van 26.000 euro in plaats van de afgesproken 20.000 euro, zo blijkt uit de klacht die de Belgen bij de plaatselijke politie indienden.

"In het contract stond duidelijk dat we alleen voor de bezette bedden moesten betalen, maar de hotelbaas voerde aan dat die clausule niet wettig is. Gelukkig staan de politie en de toeristische dienst aan onze kant," zegt De Lobel. De reisleider zei achteraf dat het om een 'misverstand' ging dat op een uur geregeld werd.

.

Nu in het nieuws