Vakbond dreigt stempelgeld in te houden

Print
Een werkloze met financiële problemen dreigt volgende maand zijn werklozensteun niet te krijgen, omdat hij achterstaat met de betaling van het ACV-lidgeld.
Dat maakte kamerlid Guido De Padt (Open Vld), voorzitter van het OCMW in Geraardsbergen, bekend. Ook voor een andere werkloze dreigde ACV al met het inhouden van de eerstvolgende uitkering. Toen ging het om een achterstand van 34,21 euro, in het huidige geval om 57 euro. Dat staat donderdag in Het Laatste Nieuws.

De man was bij het OCMW gaan aankloppen omdat hij al drie dagen niet meer had gegeten. De dienst wou hem 100 euro toekennen, maar de werkloze vroeg 50 euro extra om zijn achterstallig lidgeld van de vakbond te kunnen betalen. "Ik kon dit niet geloven, tot ze de brief van de vakbond onder mijn neus schoven", zegt De Padt.

Minister van Werk Peter Vanvelthoven reageert geschokt. "Dit is schandalig", zegt de minister, "het vakbondslidgeld heeft niets te maken met de uitkering van werklozensteun. Dreigen met het stoppen van een dienstverlening waarvoor men door de overheid betaald wordt, kan totaal niet door de beugel. De vakbond is louter doorgeefluik".
Nu in het nieuws