Slachter van Bergen mogelijk opgepakt

Print
Tien jaar na de ontdekking van de stukgesneden lichamen van vijf vrouwen in de buurt van Bergen is er een verdachte gevat in Montenegro.
De man zou verdacht zijn van in totaal elf moorden in België. De 67-jarige Montenegrijn Smailj Tulja, die vast zit in een lokale gevangenis, wordt verdacht van een reeks gruwelijke moorden in België en de Verenigde Staten. De krant Vijesti heeft het over elf moorden in België. Ze beroept zich op een bron bij de Montenegrijnse politie, die de informatie op haar beurt gekregen zou hebben van de FBI.

Het nieuws veroorzaakt grote beroering in Bergen. Daar werden tussen 1996 en 1997 vijf vrouwen vermoord. De dader sneed hun lichamen in stukken, stopte die in vuilniszakken en dumpte de zakken vervolgens her en der in de buurt van Bergen. De slachtoffers waren allemaal vrouwen die 's nachts vaak in de stationsbuurt van Bergen rondhingen.

De zaak raakte bekend als "de vuilniszakmoorden van Bergen". De dader werd nooit gevonden. Volgens een misdaadanalyse van de FBI is er een opvallende gelijkenis met een moord in de Bronx, een wijk in New York, in 1990. Een taxichauffeur vermoordde daar zijn vrouw. Hij sneed haar lichaam in stukken en verstopte die onder de planken van hun appartement. De man verkocht de flat nadien en zou naar België verhuisd zijn.

De FBI nam in december vorig jaar contact op met het gerecht in Bergen, toen bleek dat Tulja tussen 1994 en 1997 in België woonde, in een dorpje tussen Aarlen en Virton.
Nu in het nieuws