Duits regeringslid overweegt rookverbod in auto's in te voeren

Print
Sabine Bätzing, in de Duitse regering verantwoordelijk voor drugszaken, overweegt om een rookverbod in te voeren in de wagens.
Ze wil hiermee vooral de kinderen die meerijden beschermen. Bätzing, lid van de sociaaldemocratische SPD, erkent in een gesprek met de regionale krant Kurier am Sonntag dat zo'n maatregel een inbreuk kan zijn op de privacy van de burgers.

"Toch moeten we ons de vraag durven stellen of de verkeersveiligheid en de gezondheid niet belangrijker zijn", voegde ze er aan toe. Het plan van Bätzing lokte al meteen tal van protestreacties uit, zelfs in de Duitse regering. Een woordvoerder van het ministerie van Verkeer verklaarde: "Het is niet verstandig om altijd alles te verbieden, en zeker niet in het privéleven". In Duitsland geldt nog geen rookverbod in openbare plaatsen. Het land loopt daarmee lichtjes achterop in vergelijking met andere Europese landen. De Duitse regering werkt aan een algemeen rookverbod in publieke plaatsen, vooral bij de federale administraties en op de treinen.
Nu in het nieuws