Luc Leblanc dagvaardt UCI en Franse en Italiaanse bonden

De Franse ex-wereldkampioen wielrennen Luc Leblanc heeft de Franse en Italiaanse wielerfederaties én de Internationale Wielerunie UCI gedagvaard in het sinds 1999 lopende conflict tussen de renner en zijn ex-ploeg Polti.

Leblanc werd begin 1999 door Polti ontslagen, omdat hij geblesseerd was en zijn carrière niet kon voortzetten, maar in september oordeelde een rechtbank dat het ontslag onrechtmatig was.

Meester Brusa, de advocaat van Leblanc, verklaarde maandag dat zijn cliënt de door het gerecht aan hem toegekende vergoedingen nooit heeft ontvangen na de vrijwillige liquidatie van de structuur (Il Gabbiano) achter Polti.

"Il Gabbiano verdween maar bestuurder Stanga richtte met Cyclo Sport een andere structuur op voor de ploeg Milram", aldus Brusa, die eraan toevoegde dat de UCI gedagvaard wordt "omdat ze in deze zaak aan struisvogelpolitiek gedaan heeft en zeker geprobeerd heeft om tijd te winnen".

Volgens Brusa heeft Leblanc recht op een totaalbedrag van 550.000 euro (intresten inbegrepen).

Leblanc werd in 1992 Frans kampioen en twee jaar later wereldkampioen op de weg. Tussen 1991 en 1996 finishte hij drie keer bij de eerste zes in de eindstand van de Tour de France.

Nu in het nieuws