Plannen voor een rechtse Vlaamse krant nog niet opgeborgen

De plannen om een rechtse Vlaamse krant op de markt te brengen, zijn niet opgeborgen. Dat stelt Vlaams volksvertegenwoordiger Freddy Van Gaever (Vlaams Belang) in een reactie op recente berichten in de pers.

Wel is het zo dat Bruno Valkeniers wegens zijn drukke politieke agenda heeft afgehaakt, luidt het nog. Van Gaever wil dat de nieuwe krant - als hij er komt - de "Ryanair" van de Vlaams pers wordt. Net als de Ierse luchtvaartmaatschappij wil hij alles anders doen.

Zo denkt hij eraan om de krant op verschillende locaties te drukken, zodat de distributiekosten kunnen worden gedrukt. Er zal niet in heel Vlaanderen gestart worden, maar slechts op één plaats, bijvoorbeeld Groot-Antwerpen. Naarmate het succes en de kwaliteit groeien, kan geleidelijk uitgebreid worden. Ook van de klassieke redactiekantoren, wil Freddy Van Gaever af.

Hij hoopt tegen het einde van het jaar te kunnen starten. Eerst komt er een gids waarin iedereen die streeft naar een onafhankelijk Vlaanderen, een selectie vindt van gelijkgestemde horeca-, taxi- en andere bedrijven kan terugvinden. Van Gaever hoopt dat die nog voor de zomervakantie het licht kan zien.

Nu in het nieuws